Hlavní stránka > Tréninky > Víkend plný noseworku a dogfitness V – zima 2024

Víkend plný noseworku a dogfitness V – zima 2024 Víkendovka

Baví Vás nosework a dogfitness? Pojeďte s námi na Vysočinu do Červené Řečice si užít víkend plný tréninků, zábavy a zkoušek.

Nemusíte se bát, že Vám bude při tréninkách zima. V noseworku se zaměříme na urbany a řady. Za hezkého počasí budeme trénovat urbany v přilehlém statku, nebo vyrazíme do přírody na terény nature. Při horším počasí můžeme využít pronosewrok zázemí ubytování. Tréninky dogfitnes s Lenkou budou probíhat ve velké společenské místnosti v ubytování.  
Máte mladého či starého psa? Jste úplní začátečníci nebo již máte zkušenosti? A nevíte, jestli je víkend i pro Vás? Ano je, cvičení vždy přizpůsobujeme pejskům a páníčkům na míru. Vše potřebné se naučíte a vyzkoušíte, aby jste mohli pokračovat i doma po návratu z víkendu. 

A v dogdancingu se můžete naučit nové triky či se připravit na zkoušku.  

 

Jak bude probíhat víkend? Na každého s z vás čekají tři hlavní výcvikové bloky - 1x nosework a 2x dogfitness či dogdancing. Navíc se můžete v pátek večer těšit na přednášku z dogfitness a v sobotu večer na trénink řad – ruce.

 

Program:

Pátek:

·        Odpolední NW zkoušky (Uz, U1, Dz, D1)

·        Večer: plánování tréninků a přednáška o dogfitness

Sobota:

        dopolední cvičení

        odpolední cvičení

        večer: přednáška / cvičení

Neděle:

        dopolední cvičení

 

Ubytování: ve vícelůžkových pokojích se společným sociálním zařízením, wifi dostupná v objektu.
Stravování: vlastní nebo vyrazíme na jídlo do restaurace

 

kapacita: 12 cvičících týmů (pes+člověk)

Cena za víkend:

Pro nové účastníky 2800 Kč (výcvik, prostory pro cvičení a ubytování)

Pro ty, co s námi už byli na některém víkendu či táboru 2600 Kč za tým (výcvik, prostory pro cvičení a ubytování)

další cvičící pes jednoho psovoda: 1500 Kč

 

Cena nezahrnuje:

Stravování: vlastní či dle domluvy možnost objednání jídla z restaurace

Poplatek za psa na pokoji: 100 Kč / víkend

místní poplatek pro obec 40 Kč / víkend

dospělý doprovod na stejném pokoji jako účastník 700 Kč / víkend

Na víkend je možnost dojíždět bez ubytování a stravy, pouze na cvičení.

 

Přihlašování na akci je přes ……………. Do poznámky u přihlašování prosím uveďte jméno psa, stáří psa, jestli chcete samostatný pokoj, nebo budete mít sebou doprovod.

 

V rezervačním systému je nastavený místo ceny víkendu pouze rezervační poplatek 2000,- za psa a prosím zaplaťte podle informací, které Vám pošle rezervační systém. Do poznámky k platbě NW+DF IV a Vaše jméno. Tato platba je nevratná, ale lze jí přenést na náhradníka, kterého si sami najdete.
V případě zrušení akce ze strany pořadatele, budou platby vráceny nebo dle domluvy převedeny na jinou akci.

 

Dotazy k akci prosím přes fb, či e-mail: marie.klusova@cervenarecice.name, nebo tel.: 777 232 881

 

Víkendem Vás budou provázet, starat se o zábavu i výuku:

Nosework -  ing. Marie Klůsová 

Jmenuji se Marie Klůsová a výcviku psů se věnuje od roku 2003 a především pachovým pracím. Vedu psí školu ABaRo v Červené Řečici a jsme rozhodčím a o instruktorem noseworku v klubu Nosework CZ. S mým prvním psem Roníkem jsem se věnovala hlavně výcviku záchranářských psů a spolu jsme  splnili Atestační zkoušky pro plošné vyhledání lidí. V současnosti mám dva psi – bláznivou tollerku Buffy a malého papillona Apíka. Společně jsme získali tituly: Master of nosework Z – 2x a Master of nosework 1, Master of nosework 2 a Master of Urban. S Buffy a Apíkem jsme složili tyto noseworkové zkoušky: 2x NW-Uz, 2x NW-U1, NW-U2, NW-U3, 2x NW-Nz, 2x NW-N1, NW-N2, 2x NW-Wz, NW-W1, NW-W2, 2x NW-Dz, 2x NW-D1, NW-D2. Pravidelně pořádá noseworkové zkoušky, v roce 2022 jsem poprové uspořádala závod o Noseworkovou bramboru a zúčastnila se jako rozhodčí Mistrovství ČR v nosewoku.  

 

Dogfitness, Dogdancing a Puller – Mgr. Lenka Ičo Zábranská

Lenka držitelem licence klubového trenéra a rozhodčí ve sportu dogpuller, zároveň je rozhodčí pro závody a zkoušky v dogdancingu. Se svými dvěma teriérkami, Tarou a Satu, se věnuje dogdancingu (splněné zkoušky MD1, HtM1, F1, DwD1, MD2, HtM2, F2, DwD2, titul MoD1), noseworku (NW-Nz, NW-Uz, NW-Dz, NW-Wz, NW-U1, NW-D1, NW-W1 a titul 2x Master of Nosework Z) a dogpulleru (Mistr ČR, Šampion V4 v Jumping Mini a Mistr Evropy v Jumping Mini). Kromě psích sportů se zabývá především péčí o pohybový aparát psů. V letech 2021-22 pracovala jako fyzioterapeut ve Vetcentru Duchek. Ať už se jedná o balanční cvičení a posilování spolu s tvorbou tréninkových a rehabilitačních plánů nebo manuální ošetření v podobě masáží, Dornovy metody, myofasciálních technik, pasivní mobilizace kloubů a další, snaží se ke každému psu přistupovat individuálně a s ohledem na jeho potřeby. Mezi její klienty nepatří jen psí sportovci, ale i geriatři či psi v rekonvalescenci po úrazech a operacích.

 

Co je rekondice psů a dogfitness?

Dogfitness se maximálně doporučuje sportovně a pracovně využívaným psům, a to nejenom pro nasvalení a zvýšení kondice, ale především jako prevence zranění a problémů s páteří. Doskoky, odrazy, prudké otočky, pohyb po nerovnoměrných nebo nestabilních plochách, dlouhá práce v terénu, to vše klade veliké nároky na všechny součásti pohybového aparátu psa.

Cvičení na balančních pomůckách je nedocenitelným nástrojem pro budování rovnoměrného nasvalení a odstranění svalových disbalancí. Pejsek se učí ovládat svaly hlubokého stabilizačního systému, tolik důležitého mimo jiné pro správné postavení páteře a pánve. Pravidelné posilování tonických svalů je vhodnou cestou ke zvýšení kondice, síly a obratnosti, i k bezbolestnému pohybu v pokročilém věku. Pomáhá při rekonvalescenci a je vhodné i u fen po porodu. Kromě zdravotních výhod také zlepšuje schopnost koncentrace a polohocitu, čímž významně pomáhá s koordinací a jistotou pohybu v náročnějších terénech.

Cvičení není vhodné pro psy s nestabilitami páteře, březí feny cca 3 týdny před a po porodu, psy s doporučeným klidovým režimem a štěňata do cca 8 měsíců (řízené posilování pro ně ještě není úplně vhodné, ale mohou trénovat propriocepci).

Na tréninku si povíme o pravidlech, která je třeba dodržovat, aby bylo posilování efektivní, ale zároveň jsme pejskovi neublížili a poradíme se o výběru vhodných pomůcek. Sebou doporučuji větší množství pamlsků, hračku, případně i vlastní balanční pomůcky, pokud máte.

Datum

02.02.2024 18:00 - 04.02.2024 13:00 (Pá - Ne)

Sport

Nosework

Cena

2 000 Kč za psa

Přihlášeno

12 z 12 (+ 3 náhr.)

Výcvikář

Marie Klůsová

Místo tréninku

Červená Řečice

Přihlášené týmy

Psovod Počet psů
Martina Svacinkova 1
Alena Ťoukàlková 1
Jaroslav Ťoukálek 1
Klára Vaková 1
Olga Siková 1
Ilona Schwarzova 1
Karolína Kalhotková 1
Kristýna Judas 2
Nika Ivanovova 1
Vanda Pytlíková 1
Markéta Holíková 1
Náhradník Počet psů
Markéta Rybářová (náhradník) 1
Dita Švaříčková (náhradník) 1
Šárka Pospíchalová (náhradník) 1

Přihláška

Přihlašte se svým kódem


Komentáře k tréninku:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé