Hlavní stránka > Tréninky > Víkend pro psí záchranáře s dogfitness IX - jaro 2024

Víkend pro psí záchranáře s dogfitness IX - jaro 2024 Víkendovka

 

Ráda bych Vás pozvala na víkend zaměřený na výcvik záchranářský psů s dogfitness.

S Maruškou budete hledat lidi v sutině na trenážéru u ubytování, nebo vyrazíme do blízkých lesů. S Lenkou se na dogfitness naučíte, jak připravit psa na zátěž, jak správně posilovat pomocí vhodných pomůcek a jak po zátěži správně protáhnout unavené tělo psa. Neváhejte s přihlášením, počet míst je omezený.

Pro koho je víkend? Pro všechny, co záchranařina baví, chtějí si vyzkoušet jiné terény a naučit se nové věci. Ale i pro úplné začátečníky, kteří chtějí začít, nebo si jen vyzkoušet záchranářský výcvik.

 

Kdy: 5. – 7.4.2023

Kde: Ubytování u Pípalů v Červené Řečici

 

Program víkendu:

Pátek:

· večer přednáška a noční cvičení dle domluvy

Sobota:

· dopolední výcvik (záchranařina/dogfitness)

· odpolední výcvik (záchranařina/dogfitness)

· noční vyhledání

Neděle:

· dopolední výcvik (záchranařina/dogfitness)

 

kapacita:11 až 14 cvičících týmů (pes+člověk, dle obsazení pokojů)

 

Cena za výcvik a ubytování: 

Pro nové účastníky 2800 Kč (výcvik, prostory pro cvičení a ubytování)

Pro ty, co s námi už byli na některém víkendu či táboru 2600 Kč za tým (výcvik, prostory pro cvičení a ubytování)

další cvičící pes jednoho psovoda: 1500 Kč

 

Cena nezahrnuje:

Stravování: vlastní či dle domluvy možnost objednání jídla z restaurace

Poplatek za psa na pokoji: 100 Kč / víkend

Místní poplatek pro obec 40 Kč / víkend

Dospělý doprovod na stejném pokoji jako účastník 500 Kč / víkend

 

Po domluvě je možnost dojíždět jen na cvičení bez ubytování a stravy.

Přihlašování na akci je přes……….. Do poznámky u přihlašování prosím uveďte jméno psa, stáří psa, jestli chcete samostatný pokoj, nebo budete mít sebou doprovod.

 

V rezervačním systému je nastavený místo ceny víkendu pouze rezervační poplatek 2000,- za psa a prosím zaplaťte podle informací, které Vám pošle rezervační systém. Do poznámky k platbě Zách+DF a Vaše jméno. Tato platba je nevratná, ale lze jí přenést na náhradníka, kterého si sami najdete. V případě zrušení akce ze strany pořadatele, budou platby vráceny nebo dle domluvy převedeny na jinou akci.

 

Dotazy k akci prosím přes fb, či e-mail: marie.klusova@dobrapsiskola.cz, nebo tel.: 777 232 881

 

Víkendem Vás budou provázet, starat se o zábavu i výuku:

Záchranářský výcvik - ing. Marie Klůsová z Psí školy ABaRo v Červené Řečici

Výcviku psů se věnuje od roku 2003 a to především záchranařině a pachovým pracem. Se svým prvním psem složila atesty Ministerstva vnitra pro plošné vyhledání. V roce 2018 se kvalifikovala a účastnila Mistrovství záchranných psů IZS. V roce 2020 složili zkoušku pohotovostní jednotky svazu záchranných brigád. S Buffy jsme se zúčastnili plošných atestů, ale bohužel vždy jim chybělo trochu štěstí. V roce 2022 uspořádala první ročních Roníkova záchranářského závodu. Se svými psy se zúčastnila moha praktických záchranářských závodů i několika pátracích akcí. Má splněno více jak třicet vrcholových zkoušek z výkonu v záchranařině, noseworku a dalších psích sportech. Je také instruktorem a rozhodčím noseworku.

 

Dogfitness – Mgr. Lenka Ičo Zábranská

Lenka se věnuje masážím psů a dogfitness, průběžně se vzdělává v oblasti péče o pohybový aparát psů a pravidelně se účastní odborných seminářů týkajících se rekondičních masáží, manuální terapie Dornovou metodou, ošetření spoušťových bodů, pasivní mobilizace kloubů, strečinku, posilování a balančních technik. Získané vědomosti a poznatky z praxe se snaží jako celek aplikovat při řešení konkrétních problémů s pohybovým aparátem zejména u psích sportovců a seniorů.

Ze psích sportů se věnuje nejvíce dogdancingu, s fenkou JRT má složené zkoušky HtM1, MD1, F1, DwD1, F2, DwD2 a je držitelem titulu Master of Dogdancing 1. stupně. V dogdancingu zároveň působí jako rozhodčí pro závody a zkoušky 1. stupně. Okrajově se věnuje také noseworku (splněné zkoušky 2x NW-UZ, NW-U1, 2x NW-NZ, 2xNW-Wz, NW-Dz, NW-D1).

 

Co je rekondice psů a dogfitness?

Dogfitness se maximálně doporučuje sportovně a pracovně využívaným psům, a to nejenom pro nasvalení a zvýšení kondice, ale především jako prevence zranění a problémů s páteří. Doskoky, odrazy, prudké otočky, pohyb po nerovnoměrných nebo nestabilních plochách, dlouhá práce v terénu, to vše klade veliké nároky na všechny součásti pohybového aparátu psa.

Cvičení na balančních pomůckách je nedocenitelným nástrojem pro budování rovnoměrného nasvalení a odstranění svalových disbalancí. Pejsek se učí ovládat svaly hlubokého stabilizačního systému, tolik důležitého mimo jiné pro správné postavení páteře a pánve. Pravidelné posilování tonických svalů je vhodnou cestou ke zvýšení kondice, síly a obratnosti, i k bezbolestnému pohybu v pokročilém věku. Pomáhá při rekonvalescenci a je vhodné i u fen po porodu. Kromě zdravotních výhod také zlepšuje schopnost koncentrace a polohocitu, čímž významně pomáhá s koordinací a jistotou pohybu v náročnějších terénech.

Cvičení není vhodné pro psy s nestabilitami páteře, březí feny cca 3 týdny před a po porodu, psy s doporučeným klidovým režimem a štěňata do cca 8 měsíců (řízené posilování pro ně ještě není úplně vhodné, ale mohou trénovat propriocepci).

Na tréninku si povíme o pravidlech, která je třeba dodržovat, aby bylo posilování efektivní, ale zároveň jsme pejskovi neublížili a poradíme se o výběru vhodných pomůcek. Sebou doporučuji větší množství pamlsků, hračku, případně i vlastní balanční pomůcky, pokud máte.

Datum

05.04.2024 18:00 - 07.04.2024 13:00 (Pá - Ne)

Sport

Záchranařina

Cena

2 000 Kč za psa

Přihlášeno

11 z 12

Výcvikář

Marie Klůsová

Místo tréninku

Červená Řečice

Přihlášené týmy

Psovod Počet psů
Martina Svacinkova 1
Karolína Kalhotková 1
Dana Pavelková 1
Vanda Pytlíková 1
Denisa Mrňáková 1
Karolina Šipova 1
Jiřina Mrázková 1
Kateřina Honusová 1
Lenka Navrátilová 1
Iva Konečná 1
Andrea Kučerová 1

Přihláška

Přihlašte se svým kódem


Komentáře k tréninku:

Komentáře mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé